Wc verstopt Waddinxveen

In kleine steden loopt de riolering vaak direct onder de hoofdwegen door. Dit is vooral het geval in oude stadscentra met smalle straatjes en veel huizen die terugliggen op de weg. Dit is echter ook een risicovolle situatie, omdat bij verstoppingen het rioolwater op straat terechtkomt. Dit ziet er niet goed uit voor bewoners of potentiĆ«le bewoners, dus er moet een plan zijn voor het geval en wanneer dit gebeurt. In Waddinxveen hadden ze zo’n plan niet, en het werd al snel een zooitje. Lokale bedrijven hadden zwaar te lijden onder de negatieve publiciteit die het incident opleverde. Hier zijn enkele redenen waarom u preventieve actie moet ondernemen voordat het te laat is…

Verstopt toilet in Waddinxveen

De situatie begon toen iemand melding maakte van een verstopt toilet in Waddinxveen. De rioolwerkers van de gemeente gingen naar het huis om het probleem te verhelpen. Maar in plaats van het toilet te ontstoppen, ontstopten zij per abuis het nabijgelegen riool. Hierdoor stroomde een enorme hoeveelheid rioolwater door de straten van Waddinxveen.

Bij een verstopt toilet stijgt het waterpeil, maar er is geen gevaar voor overlopen. Als het toilet is ontstopt, stroomt het water weer terug in de riolering. Riolering is een heel ander verhaal. Wanneer een riool verstopt is, ontstaat er een opeenhoping van druk die moet worden afgelaten. De rioolwerkers van de stad hadden geen idee van de druk. Ze verwijderden gewoon de verstopping, en het rioolwater stroomde weg. Deze situatie was heel anders; het rioolwater bevond zich in een woonwijk. Er waren geen stormafvoeren in de buurt om het rioolwater om te leiden. De straten en trottoirs waren bedekt met rioolwater, dat snel de huizen van de mensen binnendrong.

Het is erg duur om te repareren.

Wanneer de straten van een kleine stad bedekt zijn met rioolwater, kan dat veel negatieve publiciteit opleveren. Plaatselijke bedrijven die van vitaal belang zijn voor de stad hadden veel te lijden onder de negatieve publiciteit die het rioolwater in de straten opleverde. De stad had echter niet het geld om de straten schoon te maken en de schade te herstellen. De stad moest aannemers inhuren om het rioolwater te verwijderen. Het rioolwater moest echter worden behandeld voordat het kon worden gedumpt.

De stad moest ook betalen om de beschadigde huizen en bedrijven schoon te maken. Ten slotte moesten ook de straten en trottoirs worden gerepareerd. De kosten waren erg hoog, maar de stad had geen geld om de opruiming te betalen. De stad moest geld lenen en het kostte veel tijd om de leningen terug te betalen. De stad moest creatief worden om geld te besparen. Er moesten vrijwilligers komen om het rioolwater op te ruimen, en de vrijwilligers moesten hun eigen schoonmaakspullen gebruiken. De stad moest een goedkoper schoonmaakmiddel gebruiken, en ze moesten een ander soort bestrating gebruiken om de straten te repareren.

Geleerde lessen.

Als het gaat om een riool in Waddinxveen, zijn er twee belangrijke dingen om in gedachten te houden. Het eerste is dat er veel meer risico is dat rioolwater in de straten overloopt als de riolering onder de straten doorloopt. Het tweede is dat een gemeente een plan moet hebben voor onverwachte noodgevallen, zoals het opruimen van rioolwater in de straten.